Gedwongen verkoop

Staat uw woning ook al zo’n lange tijd te koop? Voelt uw hypotheek als een anker en kunt u niet verder te komen. Een gedwongen verkoop ook bekend als executie verkoop, van uw huis kan misschien onvermijdelijk lijken. Wij bieden u de eerste hulp en zelfs mogelijk een oplossing.

De eerste hulp om een gedwongen verkoop van uw huis voorkomen!

Om een tal van redenen kunt u in de fase terecht zijn gekomen dat u uw maandelijkse hypotheeklasten niet meer kunt betalen. Geen baan meer door de moeilijke tijden te wijten aan de crisis. Door scheiding of juist door samenwonen, heeft u te maken met dubbele hypotheeklasten. Iedereen heeft te maken met de lastige tijd waarin het moeilijk is een huis te verkopen. Voor sommige leidt dit helaas tot een gedwongen verkoop.

Diverse cijfers geven aan dat bij een gedwongen verkoop woning over het algemeen tegen 65 tot 75% van de waarde worden verkocht. EHBO-V geeft in veel gevallen 80 tot 85% conform de marktwaarde van uw woning op moment van contact tussen beiden partijen.

Máár mijn hypotheek is hoger dan de mogelijke verkoop opbrengst! Wat nu?

Besluit u uw huis te verkopen met verlies is het mogelijk dat uw bank open staat om een regeling te treffen. Over het algemeen zal de eerste reactie van uw bank niet erg bereidwillig overkomen. Echter met een/ons goed bod op uw woning welke in alle gevallen goed kan worden onderbouwd is er zeker een grote kans aanwezig dat zij met een passende oplossing komen.

Tegenwoordig kunnen hypotheekverstrekkers uw restschuld mee financieren bij de aankoop van een andere woning.  Heeft u een hypotheek met NHG kunt u zelf onder bepaalde voorwaarden de restschuld onderbrengen in de volgende financiering met NHG.

Fiscaal is het mogelijk dat u de rente op de restschuld op 10 jaar kunt aftrekken van de belastingdienst en dit zelfs met terugwerkende kracht tot 29 oktober 2012. De restschuldregeling geldt echter alleen voor die periode dat ze ontstaan zijn vanaf 29 oktober 2012 tot en met 31 december 2017.

De nadelige kant van gedwongen verkoop van uw huis

Naast dat het verkopen van uw woning via een executie veiling heel wat minder geldt opbrengt voor uw woning is de situatie ook niet geheel prettig. Gemiddelde opbrengst bij verkoop op een executieveiling ligt 25% tot 35 % lager dan de waarde van de woning. Dit houdt in dat u achterblijft met een grotere restschuld. Vervolgens weet u niet wie de nieuwe eigenaar wordt, hoe snel u de woning moet verlaten én staat vooraf uw woning een bepaalde tijd als veilingobject op diverse sites waarbij mogelijk u omgeving op de hoogte is van uw situatie.

Uw voordeel van verkopen van uw huis aan EHBO-V

Voor dat er sprake is van gedwongen executieverkoop zullen wij uw huis proberen aan te kopen en daarmee uw financiële schade (executieverkoop met enorme restschuld ten gevolgen) te voorkomen of inperken. EHBO-V gaat in gesprek met uw hypotheekverstrekker. Groot voordeel is dat geruchte en gepraat in uw woonomgeving wordt voorkomen, publicatie van de executie op websites wordt voorkomen. EHBO-V gaat een passende oplossing voor u zoeken. Staat u open voor het ontvangen van een richtprijs? Laat het ons direct weten via het online aanmeldformulier

Wenst u hulp zodat dat uw woning niet via een executieveiling wordt verkocht? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

EHBO-V reikt u nu dé oplossing aan om uw huis direct te verkopen. Wilt u meer informatie? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!