Verkopen door scheiding

Echtscheiden, uit elkaar gaan bij samenwonen of geregistreerd partnerschap. Voor de één een last voor de ander een opluchting. Wie een eigen huis heeft moet op een aantal zaken letten. EHBO-V kan u advies en tips geven in deze moeilijke periode! Ook kunnen wij altijd een vrijblijvend een bod doen.

De volgende zaken komen op u af als u gaat scheiden en beiden in bezit bent van één woning:

  • Hoe gek het ook mag klinken, beiden partijen moeten akkoord zijn met de verkoop en bijhorende voorwaarden;
  • De verdeling van een eventuele over,- onderwaarde bij verkoop van de woning;
  • Het regelen van alternatieve woonruimte met eventueel behulp van een urgentieverklaring.

Eigenwoningreserve

Soms moet u noodgedwongen uw huis verkopen omdat u en uw partner uit elkaar gaan. Zit er overwaarde op het huis, dan moet u extra opletten. Voor de Belastingdienst valt overwaarde onder de zogenoemde eigenwoningreserve. Uw partners krijgen met daarmee te maken als ze binnen vijf jaar opnieuw een eigen woning kopen. Zij moeten hun deel van de overwaarde investeren in de nieuwe woning. Alleen dan kunnen ze over dit bedrag hypotheekrente aftrekken. Na vijf jaar vervalt de eigenwoningreserve. Wie een huis koopt onder het bedrag van de eigenwoningreserve, komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek

Om deze situatie snel en prettig af te handelen is het in ieders belang de woning snel te verkopen met 100% zekerheid. Zo hebben beiden partijen direct duidelijkheid en kan onnodige spanning en onenigheden worden voorkomen. 

Wenst u hulp zodat dat uw woning direct mét 100% zekerheid wordt verkocht? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!

EHBO-V reikt u nu dé oplossing aan om uw huis direct te verkopen. Wilt u meer informatie? Aarzel niet en neem direct contact met ons op!